És la teva primera visita?

Els dentífrics són insuficients per prevenir o alleujar la sensibilitat dental

06/06/2018

Cada cop és més gran el nombre d'adults que pateixen hipersensibilitat dental, això és, episodis de dolor dental aguts i transitoris provocats per l'exposició de la dentina, material mineral més conegut com a "marfil", a estímuls externs com poden ser les begudes externes.


Es calcula que un 15% dels adults espanyols pateixen aquesta hipersensibilitat, fet que explica que en les últimes dues dècades hagin aparegut en el mercat multitud de pastes dentífriques destinades a prevenir aquests episodis de dolor. Però, ¿realment funcionen aquestes pastes de dents? Segons un estudi internacional dirigit per investigadors de la Universitat de Berna (Suïssa), no.


La hipersensibilitat dental es produeix en la majoria de casos per l'erosió i abrasió de l'esmalt que envolta les dents. I és que, un cop malmès l'esmalt, la dentina queda exposada als estímuls externs. I, ¿quina és la raó per la qual es deteriora l'esmalt? Té a veure amb el raspallat però, sobretot, amb la dieta, ja que els aliments i les begudes són cada cop més àcids.


Així, en principi, un possible remei per aquest mal seria utilitzar dentífrics capaços de protegir l'esmalt i desensibilitzar el nervi de l'arrel o la polpa de la dent. Els autors d'aquest estudi van agafar vuit pastes comercialitzades amb aquesta finalitat i les van analitzar. Durant cinc dies van simular el raspallat diari d'aquests dentífrics amb premolars humans donats per la investigació científica i van concloure que cap d'ells era capaç de prevenir l'erosió dental o la hipersensibilització.


Els dentífrics avaluats van provocar el deteriorament progressiu de l'esmalt dental durant els cinc dies de l'experiment. És a dir, cap d'ells va presentar l'efecte antiabrasiu promès en els anuncis.


En conclusió, els dentífrics avaluats complien amb la seva funció però haurien de ser utilitzats com un complement, no com un tractament per la sensibilitat dental.


Pots llegir la notícia sencera a l'ABC

En què et podem ajudar?

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments d'spam automatitzat.
 

Troba'ns

Telèfon:

977 330 490

Direcció:

Pl. de la Llibertat,
4 principal, 2a
43201 Reus

Horari: (de dilluns a divendres)

Matins
de 9:00 a 14:00h.
*Dimecres fins a les 15:00h.

Tardes
de 16:00 a 19:00h.
*Dimarts i dijous fins a les 20:00h.