¿Es tu primera visita?

Sis mals hàbits que poden arruïnar el teu somriure

09/05/2018

Lluir una dentadura sana i radiant és molt més senzill del que creiem, només n'hi ha prou amb canviar certs hàbits de la nostra rutina que, sense saber-ho, perjudiquen les dents. Aquestes sis costums habituals posen en perill la salut del teu somriure:

  1. Mossegar bolígrafs, llapis o qualsevol altre objecte: aquesta mania tan estesa pot causar un gran dany bucodental, ja que en estrènyer aquests objectes entre les dents, a més de fer que es desprenguin trossos de plàstic o fusta, poden provocar micro fractures en les peces dentals, a causa de la força que s'exerceix.
  2. Utilitzar les dents com a eina multi usos: petits gestos com tallar fil en cosir o humitejar i passar-lo entre les dents, obrir ampolles, entre altres accions, poden fer que, a poc a poc, apareguin petites osques en ells que provoquen que aquests perdin la seva regularitat. Aquestes accions danyen la dentadura i, a més, poden ser les causants de trencaments severes en ella.
  3. Abusar dels cítrics: L'àcid dels cítric, com les taronges o mandarines, debilita l'esmalt dental, augmentant el risc a patir càries, a més d'augmentar la sensibilitat dental.
  4. Utilitzar escuradents danya les genives i les dents: aquestes eines suposen una forma errònia de mantenir la teva dentadura neta. Canvia'ls per fil dental o per raspalls interproximals per retirar les restes de menjar de la boca i incorpora l'ús d'aquests instruments en la teva rutina d'higiene bucodental diària.
  5. Mossegar-se les ungles: és un hàbit que enlletgeix l'aspecte de les mans i perjudica greument les dents. El xoc de la dentadura amb les ungles fa que es desprenguin petits prismes de l'esmalt, creant micro fractures a les dents. A més, com les mans són un focus de bacteris, en mossegar-nos les ungles facilitem l'accés d'aquests microorganismes a la nostra boca, afavorint el risc de patir càries.
  6. Raspallar-se les dents just després de menjar: Encara que és molt positiu mantenir la higiene dental, raspallar-se les dents res més menjar pot ser més perjudicial que beneficiós. Quan es pren aliments àcids, refrescos o dolços, el pH de la boca es torna més àcid. En aquest moment, l'esmalt està especialment sensible, de manera que la fricció amb les truges del raspall pot danyar-lo i facilita l'accés dels bacteris a les dents. Després de menjar espera un mínim de mitja hora abans de raspallar-te les dents i, mentrestant, beu aigua o mastega xiclet per afavorir la producció de saliva i restablir més ràpidament el pH. 
 
Per Belleza Activa / AMIC 

¿En qué te podemos ayudar?

CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.
 

Encuéntranos:

Teléfono:

977 330 490

Dirección:

Pl. de la Llibertat,
4 principal, 2a
43201 Reus

Horario: (de lunes a viernes)

Mañanas
de 9:00 a 14:00h.
*Miercoles hasta las 15:00h.

Tardes
de 16:00 a 19:00h.
*Martes y jueves hasta las 20:00h.