És la teva primera visita?

Les dents grogues i les seves causes

18/07/2018

Són moltes les causes d’unes dents grogues i és pràcticament inevitable que s’hi tornin amb el pas dels anys. Que això passi no significa que la cura que duus a terme a la teva boca no sigui l’adequada o que no tinguis una dentadura sana. Partim de la base que cada persona compta amb un to d’esmalt diferent per diferents raons i u amb una vida alimentaria o uns hàbits que repercuteixen.

Algunes de les causes són:

  • Hàbits de consum: l'alimentació té un paper important en relació al color de les dents. Productes que conten com colorants i que consumim sense adonar-nos-en com els cítrics, el vinagre o alguna salsa com el quètxup, la mostassa o la soja, a la llarga ens va engroguint les dents. Pel que fa a les begudes tenim el cafè, el vi, sucs o tes, per consumir aquests líquids sense veure afectades les dents utilitzar una canya pot ser una solució per no castigar l'esmalt d'una forma tan directe. Abusar d'aquests aliments i d'altres que continguin gas o colorants no convenen per aconseguir una dentadura més blanca. El tabac és un altre dels factors , potser un dels més importants, que provoca tenir unes dents grogues. A causa de la nicotina les peces dentals van agafant un color més fosc.
  • Edat: el desgast de l'esmalt es va accentuant amb el pas dels anys. Si no realitzem una bona neteja bucal de manera continuada des de petits, començarem a notar la pèrdua del blanc molt abans.
  • Genètica: com sempre passa, l'herència que els nostres familiars ens deixa també influeix en aquest sentit. El color de l'esmalt també és genètic.
  • Hàbits d'higiene: s'ha d'inculcar als nens des de molt petit la importància de raspallar les dents després de cada àpat. Aquesta rutina ajudarà que en un futur tinguin les dents més blanques i el desgast de l'esmalt tardi més a produir-se. La neteja s'ha de dur a terme sempre però amb mesura, ja que un excés podria ser contraproduent i pot originar el que es coneix com a fluorosis. Això passa per una ingesta elevada de fluor i provoca que surtin taques a les dents de manera uniforme.
  • Medicaments: encara que sembli estrany els medicaments poden fer malbé les dents, l'esmalt es veu molt afectat per alguns antibiòtics. Es coneix que la tetraciclina, que s'utilitza principalment per tractar l'acne, és l'antibiòtic que més dany produeix a l'esmalt.

Mètodes preventius

Així com hi ha aliments que perjudiquen l'esmalt i hi ha d'altres que ens ajuden a prevenir l'aparició de les dents grogues: Alguns d'aquests aliments són el bròquil, la poma, la pera, la pastanaga, els espinacs, l'enciam o la coliflor. Tots ells són beneficiosos a l'hora de reforçar l'esmalt de la nostra dentadura.

Solucions contra el color groc de les dents

Si vols aconseguir unes dents blanques, pots utilitzar diferents productes d'higiene dental, com les pastes de dents blanquejadores o gels específics.

En què et podem ajudar?

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments d'spam automatitzat.
 

Troba'ns

Telèfon:

977 330 490

Direcció:

Pl. de la Llibertat,
4 principal, 2a
43201 Reus

Horari: (de dilluns a divendres)

Matins
de 9:00 a 14:00h.
*Dimecres fins a les 15:00h.

Tardes
de 16:00 a 19:00h.
*Dimarts i dijous fins a les 20:00h.