És la teva primera visita?

Limitar el consum excessiu de sucre ajuda a mantenir una bona salut bucodental

23/05/2018

La càries dental és el procés més freqüent de les 291 malalties més comunes al món. Segons l’Atles de la Salut Bucodental, a Espanya hi ha 371 milions de dents afectades per la càries, encara que la majoria dels factors de risc que la produeixen són evitables, com la ingesta excessiva de sucre.

Així, la reducció de l'atac àcid de l'esmalt dental pot dur-se a terme a través d'una disminució de la ingesta de sucre, el consum mundial del qual s'ha triplicat en els últims 50 anys.

Si la càries no es tracta, aquesta aconseguirà a la polpa (nervi de la dent), produint dolor. A més, una càries no tractada pot provocar infecció en altres òrgans del cos (cor, ronyó…), i provocar la pèrdua de la dent. Per aquest motiu, es recomana acudir a revisions periòdiques al dentista i així detectar de forma precoç la càries i altres patologies.

Per posar fre a aquesta creixent epidèmia de càries i altres malalties, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana limitar el consum diari de sucres lliures, així com garantir un etiquetatge dels aliments transparent per al consumidor i proporcionar pautes de nutrició simplificades, inclòs el consum de sucre, per promoure una alimentació saludable.

Podeu llegir la notícia sencera a l' ABC

En què et podem ajudar?

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments d'spam automatitzat.
 

Troba'ns

Telèfon:

977 330 490

Direcció:

Pl. de la Llibertat,
4 principal, 2a
43201 Reus

Horari: (de dilluns a divendres)

Matins
de 9:00 a 14:00h.
*Dimecres fins a les 15:00h.

Tardes
de 16:00 a 19:00h.
*Dimarts i dijous fins a les 20:00h.