Odontologia conservadora

La finalitat de l’odontologia conservadora és preservar l’estructura original de la dent. Utilitzem diferents tècniques procurant tornar la peça a la situació més anatòmica, funcional i estètica.

A la Clínica Dental Dr. Gisbert creiem que l’odontologia conservadora és un pilar fonamental de la nostra pràctica ja que pensem que no hi ha cap altra peça millor que la pròpia.

Tens una caries?

El tractament de la càries dental és el cas més habitual on apliquem odontologia conservadora. A través d’aparells rotatoris eliminem el teixit de càries procurant la màxima conservació del que està sa.

És molt important prevenir la càries a través d’una bona higiene bucal i controls periòdics. Sovint, les càries se situen sota de la superfície de la dent o en l’espai entre dent i dent, de manera que el pacient no pot veure-les. Per això, el millor mètode per detectar-les és amb revisions periòdiques que poden incloure radiografies d’aleta especialment concebudes per a aquesta finalitat.

Un cop detectada, eliminem la càries, desinfectem la zona i obturem l’orifici de la dent amb un material del mateix color; el compòsit. Aquest procediment es coneix com empastament dental.

Si la càries és gran però hem pogut conservar el nervi dental, podem optar per reconstruir mitjançant una incrustació que retorna l’anatomia perduda. Es tracta de fer una impressió de la zona afectada i el laboratori confecciona el defecte amb ceràmica o ceròmer que posteriorment serà cimentat en el queixal afectat.

Quan la càries és molt avançada les reconstruccions no són suficients i cal fer una endodòncia o bé una extracció en el pitjor dels casos.

Càries no tractades i passades inadvertides pel pacient poden acabar en infeccions de la boca (principalment fístules i flegmons) que de no ser tractades correctament poden desencadenar en infeccions greus que requereixen ingrés hospitalari.

Biodentina

L’aparició d’aquest biomaterial ha suposat un canvi molt significatiu en l’àrea de Conservadora i Endodòncia.
Sovint en càries prop de la polpa dentària (nervi) ens obligava a realitzar una endodòncia (treure el nervi de la peça dentària). Actualment, una vegada eliminada la càries, es pot aplicar Biodentina en contacte directe o prop del nervi i la seva biocompatibilitat fa que en el 90% dels casos es comporti com a teixit propi i no calgui fer l’endodòncia

Preparat/da per somriure?

Contacta amb nosaltres per a qualsevol dubte, suggeriment o cita.

Si es la teva primera visita, resolem els teus dubtes abans de que vinguis

enviar missatge