El vi negre és un dels que has d’evitar si vols lluir un somriure blanc i radiant.

La pastanaga, el tomàquet, la remolatxa, el cafè, el vi negre i el te són alguns dels aliments que provoquen l’aparició de taques a les dents i la pèrdua de brillantor, segons ha comentat l’especialista en estètica dental d’ADE, Fulvia Kucharski.I és que, encara que per lluir un somriure sa és fonamental raspallar-se les dents tres vegades al dia, utilitzar un col·lutori i fil dental, i visitar periòdicament al dentista, això no suficient per mantenir o recuperar el color blanc. “El que mengem i bevem, així com els nostres hàbits, també juga el seu paper en tot això, i la llista d’aliments que taquen les dents és més extensa del que a priori podem pensar. Hi ha molts aliments de colors intensos que consumim diàriament o regularment que taquen les nostres dents “, ha explicat.

En concret, l’experta ha assegurat que el vi negre és un dels “grans enemics” de la blancor dental, ja que ataca a l’esmalt perquè és àcid i conté tant cromògens com tanins. En menor mesura també ho és el vi blanc, per la seva acidesa i per ser ric en tanins.Per la seva banda, tant el te, sobretot el negre i el vermell, com el cafè provoquen que les dents vagin guanyant un color groguenc amb el pas del temps. De fet, l’especialista ha informat que el seu consum diari està estrictament relacionat amb la pèrdua de brillantor.

Continua llegint a Diari del Girona